Perfect Shape

5+1 Nagy Diéta Baki

2018. január 31. - Perfect Shape /Ancsi

Összegyűjtöttem azokat a hibákat, amik a te diétádat is könnyen elronthatják:

1.       Ami egészséges nem biztos, hogy diétás is

Például nagyon egészségesek a frissen facsart, igazi 100%-os gyümölcslevek, de attól függően, hogy milyen gyümölcsből készíted, nagyon sok természetes cukrot (gyümölcscukrot) tartalmaznak. Ami ugyanúgy beleszámít a napi szénhidrát beviteledbe. Sokan „csúsznak” el ott, hogy a folyadékot nem adják hozzá a napi kalória bevitelbe, pedig ha vízen és üres teán kívül mást is fogyasztasz, azzal jó számolni.

 

2.       Vigyázat a light termékekkel

A „light” termékek csökkentett zsírtartalommal rendelkeznek, de nem cukormentesek! Ha ez külön nincsen feltüntetve! Sok termék esetében nem érdemes a diétás verziót választani, ilyen a mozzarella is, hiszen a normál variáció is beleilleszthető a legtöbb diétába.

 

3.       Attól még, hogy diabetikus, nem biztos, hogy diétás is

Általában ezekben a termékekben a cukor van helyettesítve gyümölcscukorra, vagy édesítőszerre, de a termékek fehérliszttel készülnek, ha csak nincsen feltüntetve, hogy gluténmentes és szénhidrát csökkentett is. Ezek a termékek általában sok szénhidrátot tartalmaznak és a diétába a fogyasztásuk csak nagyon kis mennyiségnél illeszthető bele.

 

4.       Attól még, hogy diétázol, szükséged van zsírra

Nagyon sok zsírban oldódó vitaminunk van, amiknek a felszívódásához elengedhetetlenül szükség van zsírokra. Attól függ, hogy melyik táplálkozási típusba tartozol, olyan arányban van szükséged zsiradékra. A belső szerveink védelmét is a szervezet által előállított zsigeri zsírok látják el.

 

5.       Ne éheztesd magad

Az egyik legnagyobb tévhit, hogy ha nem eszel, lefogysz. Azaz, van benne igazság, de csak egy darabig. Ugyanis, bizonyos ideig fogyás mutatkozik, aztán szépen lelassul az anyagcsere, és bármikor is egy picivel több szénhidrátot kap a szervezet, elkezd raktározni és hízás mutatkozik. Ezért van szükség a folyamatos, megfelelő táplálék bevitelre. Típusodnak megfelelően. Ne húzd be a vészféket a szervezetedben, mert csak jojo lesz a vége.

 

6.       Úgy gondolod, jókat eszel, mégsem mozdul a mérleg

Akkor valószínűleg nálad az adagokkal lesz a probléma. Szeretsz enni, és addig eszel, míg jól nem laksz. De tényleg szükséged van annyira? Nem lenne elég kevesebb? Azt tanácsolom, használ kicsi edényeket. Azt pakold meg, mindig szakíts időt az étkezésre, ne „kutyafuttában” egyél, mert akkor nem aprítod el megfelelően a falatot, ami emésztőrendszeri problémákhoz, puffadáshoz vezethet.  Az agyadban később jelentkezik a jóllakottság érzet, mint hogy a gyomrod valójában megtelt. Ezért kell lassan enni és az első tányér után várni egy kicsit, tényleg szükséged van-e a második adagra? Sok esetben már akkor érzed, hogy jóllaktál, mikor meríted ki a következő adagot. Alkalmazd a tányérodon azt, hogy a reggeli a legbőségesebb és a vacsorához érve egyre kevesebb adag kerüljön rá.

 

Sok sikert kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés kövess a facebookon:

https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas/

És az instagramon is:

https://www.instagram.com/perfectshapealakformalas/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr4413620282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása