Perfect Shape

Természetes őszi "vitaminsokk", hogyan töltsük fel a vitaminraktárainkat

2018. szeptember 26. - Perfect Shape /Ancsi

Sziasztok!

Megint ugyanaz történt, ami évek óta, minden átmenet nélkül érkezett meg az ősz. A szervezetünket eléggé megviseli ez a hirtelen tíz-húsz fokos lehűlés, ezért összeszedtem Nektek pár tippet, amivel felkészülhettek a hidegebb időre. Így ellenállóbbak lesztek a betegségekkel szemben is J

1.       Szabad levegőn lenni minél többet

Ez az egyik legjobb módja annak, hogy a szervezeted hozzászokjon az évszakváltozáshoz, és ne érezd a krónikus fáradtságot. Menj gyalog munkába, vagy haza, szállj le pár megállóval hamarabb és tölts legalább fél órát a szabadban. Ha nyáron kint sportoltál, folytasd ősszel is. A gyerekek esőben is szívesen kimennek gumicsizmában pocsolyákba ugrálni jó móka. Szép őszi díszekhez gyűjtögessetek terméseket és színes faleveleket. Nagyon jó móka. Nyár elején újrakezdtem a lovaglást, olyan helyet kerestem, ahol nincs fedett pálya. Szeretnék minden évszakban kint lovagolni, mint gyerekkoromban.

 

2.       Természetes vitaminok

Erre az évszakra is igaz, hogy fogyasszunk minél több friss idény zöldséget és gyümölcsöt. A sütőtök, a padlizsán, a szőlő, az alma, a savanyú káposzta szuper kis vitamin bombák.

A sütőtök alacsony kalória tartalma miatt akár vacsorára is jó választás lehet, televan A vitaminnal, ami hozzájárul a szemünk egészségéhez. Magas rosttartalma miatt, hamar telítettség érzetet vált ki, így a fogyókúrázóknak is jó barátja. Emellett segít a megfelelő koleszterinszint kialakításában.

A szőlőben sok természetes cukor található, de a kora délutáni órákig 1-1 fürt még diétába is beilleszthető. A szőlő antioxidánsokban gazdag, amik megvédik a szervezetet a káros szabadgyökök káros hatásaitól és csökken a rák kialakulásának kockázata. Folsav tartalma segíti a vérképzést, csökkenti a vérnyomást.

A padlizsán pedig többek között emésztést serkentő hatású, megszünteti a has puffadást és segíti a fogyást.

Az alma magas rosttartalmú, segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert és gyulladáscsökkentő hatása van.

A savanyú káposzta az egyik legjobb természetes c vitaminforrás.

 

3.       Teák

Több cikkemben írtam már a gyógyteák jótékony hatásáról. Főleg üresen, vagy kevés citrommal ízesítve ajánlom őket, így a napi folyadék fogyasztás nagy részét fedezhetjük is velük. A gyógyteákat minimum két hétig kell folyamatosan fogyasztani, hogy kifejtsék jótékony hatásukat. A hidegebb idő igazán kedvez a teázásnak, ha tehetitek, válasszatok minőségi teafüves gyümölcs- vagy gyógyteákat.

 

4.       Kuckózás

Adj időt magadnak az évszakváltásra. Egy jó könyvvel vagy filmmel, meleg takaróval és forró itallal kényeztesd magad. Gyújts illatgyertyát. Ahogy mondják az ép testhez ép lélek kell. J

 

Kellemes hangolódást kívánok!

Ha tetszett a cikkem kövess a facebookon és az instagramon is: @perfectshapealakformalas.

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr2014265815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása