Többször írtam Nektek róla, hogy minden kedvenc ételünket az életmódunkhoz tudjuk igazítani, csak az alapanyagokból kell megtalálnunk a megfelelő alternatívát :) Erre hoztam most Nektek két példát. Ha van kedvetek, próbáljátok ki! Egészségetekre!
- Aludttejes prósza
Hozzávalók:
500 ml kefír
1 tojás
5 púpos evőkanál teljes kiőrlésű zabliszt (vagy amilyet használsz)
3 evőkanál oliva olaj
egy csipet só
A tetejére: 12%-os tejföl vagy növényi tejföl
A hozzávalókat összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, én tettem 25 dkg sovány túrót is a tésztába, így még több fehérjét tartalmaz, de ez elhagyható. Amikor kicsit megszilárdult a teteje, tetszőlegesen csepegtessetek rá tejfölt vagy diétás lekvárt, esetleg mindkettőt :) Addig süssétek, míg a szélei meg nem barnulnak.
- Gesztenyés krémmel töltött piskóta tekercs
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
3 evőkanál eritrit
3 evőkanál étkakaó
1/2 csomag sütőpor
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
3 evőkanál víz
A krémhez:
1 csomag vaniliás pudingpor
1 csomag édesítőszerrel készített gesztenyemassza
3 dl tej vagy növényi tej
3 evőkanál eritrit
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjéket az eritrittel kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a többi hozzávalóval összekeverjük. Ezután óvatosan összeöntjük, vegyítjük a két masszát és sütőpapírral bélelt tepsiben készre sütjük. Még melegen nedves konyharuhában felcsavarjuk és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet, a vaniliás pudingot a tejjel és az édesítővel készre főzzük. A gesztenyemasszát villával összetörjük és a pudinggal elkeverjük gépi habverővel. A krémet is hagyjuk hűlni. Akkor töltsük meg a piskótát, ha a piskóta és a krém is kihűlt, ezután a hűtőben pihentessük a sütit 1 órát- ha a család kibírja addig :)