Perfect Shape

Két régi kedvenc új köntösben

2018. július 04. - Perfect Shape /Ancsi

Többször írtam Nektek róla, hogy minden kedvenc ételünket az életmódunkhoz tudjuk igazítani, csak az alapanyagokból kell megtalálnunk a megfelelő alternatívát :) Erre hoztam most Nektek két példát. Ha van kedvetek, próbáljátok ki! Egészségetekre!

  1. Aludttejes prószaimg_6597.JPG

Hozzávalók:

500 ml kefír

1 tojás

5 púpos evőkanál teljes kiőrlésű zabliszt (vagy amilyet használsz)

3 evőkanál oliva olaj

egy csipet só

A tetejére: 12%-os tejföl vagy növényi tejföl

 

 

A hozzávalókat összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, én tettem 25 dkg sovány túrót is a tésztába, így még több fehérjét tartalmaz, de ez elhagyható. Amikor kicsit megszilárdult a teteje, tetszőlegesen csepegtessetek rá tejfölt vagy diétás lekvárt, esetleg mindkettőt :) Addig süssétek, míg a szélei meg nem barnulnak.

 

 

  1. Gesztenyés krémmel töltött piskóta tekercsimg_6675.JPG

Hozzávalók a piskótához:

5 tojás

3 evőkanál eritrit

3 evőkanál étkakaó

1/2 csomag sütőpor

3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

3 evőkanál víz

 

A krémhez:

1 csomag vaniliás pudingpor

1 csomag édesítőszerrel készített gesztenyemassza

3 dl tej vagy növényi tej

3 evőkanál eritrit

 

A tojásokat szétválasztjuk a fehérjéket az eritrittel kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a többi hozzávalóval összekeverjük. Ezután óvatosan összeöntjük, vegyítjük a két masszát és sütőpapírral bélelt tepsiben készre sütjük. Még melegen nedves konyharuhában felcsavarjuk és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet, a vaniliás pudingot a tejjel és az édesítővel készre főzzük. A gesztenyemasszát villával összetörjük és a pudinggal elkeverjük gépi habverővel. A krémet is hagyjuk hűlni. Akkor töltsük meg a piskótát, ha a piskóta és a krém is kihűlt, ezután a hűtőben pihentessük a sütit 1 órát- ha a család kibírja addig :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr3014093875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása