Perfect Shape

Sport iránti tisztelet és egymás tisztelete

2018. május 09. - Perfect Shape /Ancsi

Már akkor elhatároztam, hogy megírom ezt a bejegyzést, amikor húsvétkor elmentem futni :)

Nagyon sokszor tapasztalom, hogy csodabogárként néznek rám futás közben és nem csak akkor, ha lábsúllyal vagy kangoo cipőben megyek futni. Például, ha nagyon meleg van, azt hallom: "Na, ennek ennyi esze van, ebben a nagy melegben sportolni" vagy "Biztos nincs gyereke, nem érne rá itt futkorászni". De igen! Van gyerekem, és éppen azért megyek akkor edzeni, amikor alvásideje van (délben), hogy amikor felébredt már vele tudjak lenni. És nem rendeljük a kaját, nincs bejárónőm sem. De van egy szuper párom és családom, akik segítenek, hogy a kötelességeim mellett a feltöltődésre is jut időm. Én mindig arra tanítom a kislányomat is, ha egy futó elmegy mellettünk, álljunk félre az útból és mondjuk neki „hajrá” vagy tapsoljunk. Mert, ha valaki a testedzést választja, igenis tisztelni kell érte! És támogatni. Mert jól esik neki. Ezzel szemben a legtöbb ember inkább sétál a futópályán vagy a babakocsit tolja rajta, had kerüljék csak ki.

Van olyan vendégem, aki titkolja otthon, hogy jár hozzám edzeni. Mert a családja nem támogatja ebben. Miért? Miért nem örülnek annak, hogy gyógyszerek helyett inkább az egészségére és a betegség megelőzésre költ? Miért nevetik ki a másikat? Szerintem, ha valakinek célja van, és küzd érte! Az mindig elismerésre méltó! És segíteni meg biztatni kell, hogy elérje azt!

De olyan is előfordul, hogy azért kell megállni kocogás közben, mert ugatva szalad feléd egy kutya, a gazdája pedig éppen valakivel beszélget (természetesen nem kijelölt kutyafuttatóról van szó), te pedig nem tudod, csak kíváncsi az eb, vagy veszélynek vagy-e kitéve. Az is más eset, ha szófogadó, és békés a kutyus, és a gazdi mellett sétál, de ha előfordul, hogy nem jön vissza, ha hívják, vagy a gazdája nem tud rá 100%-osan figyelni, legyen rajta póráz.

Miért nem tisztelik a sportolókat? Miért nehezítik meg a másik dolgát? Valószínűleg azért, mert egyébként sem figyelnek a másikra. Ennek nincs köze a sporthoz.

Kérlek, segíts Te is egy megosztással! Figyeljünk egymásra! Mutassunk példát a kicsiknek, akiből a jövő nemzedéke lesz :) A környezetünk meg remélhetőleg kedvet kap tőlünk a sportolásra, vagy rájön, hogy semmi értelme minket akadályozni benne :)

29468156_10204399174537673_1547738580904837120_n.jpg

 

Facebook: Perfect Shape Alakformáló Szalon

Instagram: @perfectshapealakformalas

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr9913903056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása