Perfect Shape

Jól inni

2017. október 25. - Perfect Shape /Ancsi

Mindenhol azt halljuk, hogy igyunk sok folyadékot. Ez tényleg így van, hiszen testünk egyik építőeleme a víz és az életfolyamatainkhoz nélkülözhetetlen. Emellett hozzájárul a jó emésztéshez, az egészség megőrzéséhez, a szép bőrhöz is. De nem mindegy mit és mennyit iszunk.

 

Mit igyunk?

A gyümölcslevek, dzsúszok, üdítők sajnos nem a legjobb választás, ezekkel észrevétlenül a folyadékkal együtt megiszunk egy csomó cukrot és adalékanyagot is, még a 100%-os üdítők esetében is. A cukor az alakunknak nem tesz jót, az adalékanyagok pedig a szervezetünknek, hiszen gyakran köszönnek vissza narancsbőr formájában. Reggelire ajánlok egy egészségesebb alternatívát, egy pohár frissen facsart házi gyümölcslével kedveskedjünk a családunknak. Sokkal finomabb, mint a bolti, ugyan ebben is van természetes módon előforduló gyümölcscukor, de mentes az adalékanyagoktól és napi egy pohártól senki sem fog elhízni. A rost pedig jót tesz az emésztésünknek.

 

A kávét és a koffein tartalmú teákat nem szabad a napi folyadékfogyasztásunkba beleszámolni, mert vízhajtó hatásúak. Mértékkel fogyasszuk őket, a napi 2-3 csészényit ne haladjuk meg.

 

A legjobb megoldás, ha a folyadék szükségletünket csapvízzel, vízszűrős vízzel vagy ásványvízzel pótoljuk. Ezek természetesek és a szervezetünk számára legjobban hasznosíthatóak. Az ásványvíznél figyeljünk rá, hogy minél kevesebb sótartalommal bírjon. Ha szeretnénk egy kicsit feldobni a víz ízét, tehetünk bele gyümölcsöt (eper, citrom, narancs, grapefruit, lime, menta) nagyon jó íze lesz tőle.

 

Mennyit igyunk?

Az átlagosan javasolt napi folyadékfogyasztás felnőtt embereknek 2-2,5 liter, azonban kánikulában, és fizikai munkát végzőknek, illetve sportolóknak ez napi 3-5 liter is lehet. Nagyon fontos, hogy ne várjuk meg, amíg megszomjazunk, mindig legyen mellettünk egy pohár víz, vagy a táskánkban egy üveg szénsavmentes víz, amihez mindig tudunk nyúlni. Ha már érezzük a szomjúság érzését, az enyhe vízhiányra kiszáradásra utal. Akár a telefon emlékeztetőjét is be lehet állítani, hogy emlékeztessen rá, a pörgős napokon, hogy igyunk egy keveset. Óránként 1,5 – 2 dl folyadékot igyunk meg.

Vízivásra fel J

 

Ha tetszett a bejegyzés kövess a facebookon: https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas/?ref=bookmarks

 és az instagramon is:

 

https://www.instagram.com/perfectshapealakformalas/

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr3813084036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása