Sziasztok!
Sokan vagyunk, akik a hétköznapi rohanásban nehezen tudjuk megoldani, hogy egészséges finomságot készítsünk magunknak. Korábban már írtam Nektek, hogy az én egyik titkom az, hogy igyekszem előre eltervezni mit eszek, a másik pedig a csomagolás/dobozolás. Ezekre a pörgős napokra hoztam Nektek 5 ebéd tippet, amik nagyon hamar elkészíthetőek, finomak, könnyen variálhatóak és egészségesek is.
Fő szempont: minél színesebb és minél több tápanyagot tartalmazó tányér :)
- Grillezett sajt vagy húsi
Egy pici sült zöldség, friss saláta és savanyú káposzta vagy kovászos ubi társaságában. - Tortilla, az örök kedvenc
Töltve minden földi jóval, friss zöldséggel, házi joghurt öntettel, csirkemellel/tonhallal/ grill sajttal. Én teljes kiőrlésűt szoktam venni. Ha van időd, hétvégén elkészítheted a tésztáját, beteszed a fagyasztóba és frissen is ki lehet sütni. - Fűszeres tofu csicseriborsókrémmel és kuszkusz vagy bulgursalátával
A tofut is grillezni szoktam, ha ízesítetlent veszel, alaposan fűszerezd be, hogy finom íze legyen. A kuszkuszt akár édes ízekkel is keverheted, a bulgurt pedig joghurttal, paradicsom szósszal vagy idény zöldségekkel - Grillezett hal zöldségekkel
Általában tonhalat, vagy valamilyen filét választok, az pikk pakk elkészül. De volt, hogy készen vettem füstölt makrélát. Ha szeretnél hozzá plusz szénhidrátot, grillezhetsz vagy pürésíthetsz mellé zöldségeket. - Tartalmas krémleves, vagy főzelék
Pici keményítővel sűrítem a főzelékeket, a krémleveseket pedig önmagával pürésítem. A feltét tükörtojás, pirított mag, ki, mit szeret hozzá.
Ha tudod, hogy sűrű napod lesz, érdemes előtte este megtervezni, esetleg elkészíteni, amit szeretnél enni másnap. Remélem hasznos tippeket merítettetek a bejegyzésemből :)
Ancsi
Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon és az instagramon: @perfectshapealakformalas