Perfect Shape

Mi baj a 80-20 % diétával?

2018. május 23. - Perfect Shape /Ancsi

Mit is jelent ez? Elég sok követője van ennek a szemléletnek, akik hét közben tartják a diétájukat, ám hétvégén megengedik maguknak az elhajlást. Az égvilágon semmi gond nincs, ha a súlyodat szeretnéd tartani. Vagy, ha nagyon nagy a súlyfelesleged, mert ott egy darabig működik, de egy idő után csak stagnálni fogsz.

Ha még nem vagy elégedett magaddal, csak stagnálás vagy jo-jo lehet a vége. Tudom, mert régebben én is számtalanszor estem ebbe a hibába. Ugyan, mi baj, lehet, ha egy lagzin eszek egy finom cukros, egyszerű szénhidrátban gazdag sütit, vagy egy buliban lecsúszik pár pohár pezsi (úgyis száraz)? Az kis barátom, hogy a szervezeted lehet, hogy átállt a kevesebb kalóriára, most kap egy plusz löketet, és rákapcsol raktározó üzemmódra (mi van, ha utána megint nem kapok ilyen finomságot, raktározzuk csak el magunknak). Akár egy hétvége alatt 2-3 kiló is felcsúszhat, utána persze hét közben nagyon szigorú vagy magaddal esetleg lemegy a hétvégén felszedett kis plusz, de nem tudsz tovább haladni, mert újra jönnek a „csalós napok”.

Ezért hívom fel a vendégeim figyelmét rá, hogy ha elkezdjük az életmód programot, addig nincs félreevés, amíg nem értük el a célt. Ha mégis, akkor nem lesz eredmény. Mindenre van alternatíva. A kérdés: Akarod, vagy csak akargatod? Nem lehet mindenkit megmenteni és nem is kell.

Semmi gond nincs a stagnálással, hisz mindenki maga játszik az idejével, csak előbb- utóbb a kudarcélmény miatt (már megint mennyit mutat ez a mérleg) fel fogod adni a diétát. Kétségbeesésedben pedig oda fordulsz, ahová nem kéne: „na, együk meg a sok finomságot, amit eddig mellőzni kellett”. De ettől nem fogsz boldogabban a tükörbe nézni és nem leszel elégedett sem magaddal. Egyszerűen arra fogsz hivatkozni, hogy erős a csontozatod, meg ilyen a genetikád, és ehhez hasonló mentségek! Megéri? Te tudod! Nyilván nem kell egész életedben aszkétaként élned, de ha sikert szeretnél, hagyd a melléevést azután, hogy elérted a célod.

Instagram:@perfectshapealakformalas

Facebook: Perfect Shape Alakformáló Szalon

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr2513995554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása