Perfect Shape

Az élet Sója, hasznos tippek a só használatról

2019. november 06. - Perfect Shape /Ancsi

Nagyon sok helyen olvasni, hogy óva intenek minket a só fogyasztástól, főleg azokat, akik fogyni szeretnének. Úgy gondolom, ha valaki nem testépítő, aki már a „finishben van” verseny előtt, akkor igenis fogyasztania kell. A víz visszatartását legtöbb esetben nem a sófogyasztás, hanem a helytelen táplálkozási szokások okozzák. A só nagyon fontos ásványi anyag, (nátrium- klorid) és többféle is van belőle, érdemes kísérletezgetni. Ha valaki sóhiányban szenved, gyakran előfordulhatnak nála az alábbi panaszok: székrekedés, fáradtság, migrén.

Sajnos nagyon sok szennyezett sóval is találkozhatunk, például amikor különböző színű (általában szürkés) szemcséket találsz a sóban. Általában kálium-kloriddal vegyítik, ezt használják sópótlónak, ami, nagyobb mennyiségben azonban mérgező is lehet. A nem bolti, olcsóbb helyeken beszerezhető sóval ezért érdemes vigyázni.

Én általában Himalája sót használok fehéret vagy rózsaszínűt, ezek 100% tisztaságú sók. Van itthon Himalája fekete só is, ami az indiai konyha ételeinek ízesítője, kéntartalma miatt enyhén fűszeres, füstös ízt ad az ételeknek. A legegyszerűbb ételt is fel lehet dobni vele. Szokták az íze miatt a tojás helyettesítésére is használni. Szerintem a só használatánál is a titok az arany középút, nem szabad túlzásba esni. Az ételeknek igenis kell íz, egy kis fűszer. De nem kell mindent megsózni, például a köretet, paradicsomot, paprikát, mert elvész az eredeti íz-élmény. Amikor a kislányomnak elkezdtem főzni (hozzátáplálás), és a kis főzelékeit megkóstoltam, akkor jöttem rá, hogy sok zöldségnek elfelejtjük a natúr ízét, pedig nagyon finomak só nélkül is.

img_5091.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr5515293260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása