Perfect Shape

Mit együnk edzés előtt?

2018. április 11. - Perfect Shape /Ancsi

Mi az, ami elég energiát ad az edzéshez, de nem nehezít el annyira, hogy órákkal edzés előtt fel kelljen kelned. Ez különösen akkor fontos, ha reggel időzíted az edzést, mert napközben könnyebb kiszámolni, hogy mennyivel korábban kell ennünk.

Lássunk néhány alternatívát:

1. Ha nincs időd: Fehérje szelet, fehérje shake

Ez az egyik leggyorsabb megoldás. A fehérje szeletet bárhol, bármikor el tudod fogyasztani. Ha shaket készítesz tegyél a fehérje mellé egy kanál zabpelyhet, egy kanál chia magot és pár szem friss bogyós gyümölcsöt, így elegendő energiát fog adni az edzéshez. Ha olyan ízesítésű a fehérjéd, ami passzol a túróhoz, natúr joghurttal és túróval, finom krémet is készíthetsz belőle.

2. Smoothie (akár előző este is elkészítheted, a hűtőben megvár reggelig)

Én sok piros gyümölccsel, fél banánnal, fehérje porral és spenóttal imádom. De rengeteg variáció létezik és mindenkinek más az ami bejön, nyugodtan kísérletezzetek.

2. Tojás sok zöldséggel

Akit elnehezít a tojás, annak ez az alternatíva sajnos nem megoldás, de a legtöbb fehérje típus nagyon jól tudja hasznosítani, mert sok zsírt, fehérjét és elegendő szénhidrátot is ad nekik az edzéshez.

3. Zabpehely főzve reszelt almával és fahéjjal

Na meg egy kis fehérjével :)

4. Egy recept, amit ezerféleképpen variálhatsz

Hozzávalók:

Puffasztott rizs/hajdina/köles szemek
Tej/növényi tej helyettesítő
Édesítőszer
Pudingpor
Ízlés szerint gyümölcs/étcsoki/natúr olajos magkeverék

A fenti hozzávalókból réteges pohárkrémet tudsz készíteni. A pudingot előre főzd meg, ha már kicsit szilárd, akkor a legjobb vele a rétegeket elkészíteni, mert nem folyik le (mint nálam a képen, mert megint nem tudtam várni).
Nálam ezek a rétegek vannak: puffasztott rizs, Szafi vaniliás puding, kesudio, mandula, dió keverék, újra puding és a díszítésnek a dió a tetején. Nyáron imádom eperrel, málnával ás áfonyával is. 

Ebéd utáni nasinak is tökéletes. Mindig több adagot készítek előre, hűtőben pár napig elállna, de nem éri meg a holnapot :)

img_4314.JPG

Itt is igaz, hogy mindenkinek ki kell próbálni mi az, ami neki a legjobban bejön, de remélem tudtam pár jó tippet adni.

Jó kísérletezést!

Ha tetszett kövess a facebookon:

www.facebook.com/perfectshapealakformalas/

és az instagramon: @perfectshapealakformalas

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr3213826018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása