Perfect Shape

Van-e szükség tisztítókúrákra?

2018. március 28. - Perfect Shape /Ancsi

 

Jön a jó idő és sokan azonnal nekiugranak az interneten talált méregtelenítő- és tisztítókúráknak. Tényleg van erre szükség? Ha napokig csak leveket iszol, majd újra elkezdesz "normálisan" étkezni hízást tapasztalsz, ami teljesen természetes, hiszen a szervezeted addig csak éhezett és azonnal lecsap a jó kis kalóriákra, hogy elraktározza azokat. 

Én úgy gondolom, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett nincsen szükség ilyesmire.

Ha megfelelő arányban juttatod be a szervezetedbe a makrotápanyagokat, megfelelő mennyiségű rostot és folyadékot fogyasztasz, nincs szükséged semmilyen léböjt és egyéb kúrákra.

img_8142.JPG

Én az alábbi praktikákat szoktam bevetni, ha egy kicsit szeretném könnyíteni az emésztésemet:

1. Nyáron 1 napig csak nyers zöldség és gyümölcs fogyasztása
A nagy melegben sokszor enni sem kíván az ember, ilyenkor havonta, vagy ha jól esik hetente is tartok olyan napot, amikor csak nyers zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztok. Ezt általában hétvégére időzítem, mert mellőzöm a kávé fogyasztását is. Nagy kedvencem a görögdinnye, ha tehetném nyáron csak azon élnék :) 1-1 ilyen nap után sokkal energikusabb vagyok.

2. Hagyom pihenni egy kicsit a gyomromat
Ezt a suliban "mini böjtként" tanultuk :) Az a lényege, hogy nem csökkentjük le a napi ételmennyiséget, csak a vacsorát egyre korábban elfogyasztjuk. Első nap este 8-kor vacsorázunk, legközelebb reggel 8-kor eszünk, ez még nem is olyan nehéz és eltelik közben 12 óra. Következő nap este 6 az utolsó étkezés, és reggel 8 az első. Utána délután 4 az utolsó és reggel 8 a következő. Sokkal könnyebbnek fogod utána érezni magad. Arra figyeljetek, hogy ugyanilyen fokozatosan toljátok ki a vacsi idejét.

3. Gyógyteák fogyasztása
Nagyon szeretem a gyógyteák tisztító hatását. Többször írtam már róluk, ha kúraszerűen fogyasztjátok legalább két hétig igyátok minden nap, mert lassan fejtik ki hatásukat. Én szinte minden nap fogyasztom őket üresen, mert ebben is a folytonosságban hiszek :)

Ha tetszett a cikkem kövess a facebookon:

https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas/

És az instagramon is: @perfectshapealakformalas

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr10013785666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása