Perfect Shape

4 egyszerű tipp a bikini forma eléréséhez

2019. április 04. - Perfect Shape /Ancsi

Sziasztok!

Az első igazán kellemes idő után mindenkit elkezd foglalkoztatni a "bikini body" vagy top forma. Sokan őrült fogyókúrákba kezdenek, hogy elérjék az álomalakot és ne kelljen takargatni magukat a strandon. Én itt is a következetességben hiszek, aki egész évben tett magáért, az egészségéért, annak nem kell semmi drasztikus dolgot bevetnie.

Összeszedtem 4 egyszerű tippet, amit én is bevetek a tavasz közeledtével :) Ha van kedvetek, próbáljátok ki:

1. Napi 1 citrom vagy grapefruit leve
Vízzel higítva nagyon kellemes frissítő ital, segíti a zsírégetést és beindítja az anyagcserét. A legjobb reggel ébredés után fogyasztani. Emellett a citrusfélék segítenek a szervezetnek az ösztrogén felesleg lebontásában, ami elhízáshoz is vezet. Próbáljuk meg a nap többi részében is szűrt csapvizet vagy ásványvizet fogyasztani, esetleg ízesítetlen gyógyteákat. Ne csak a cukros, de az édesítős üdítőitalokat is kerüljük.


2. Heti 1 húsmentes nap
3. Heti 1 zöldség és gyümölcs nap
A 3. és a 4. pont összefüggnek, a gyomor tehermentesítése miatt írtam. A húsmentes napot úgy is ki lehet váltani, ha naponta csak egy főétkezésre fogyasztunk húst. A zöldség és gyümölcs nap során figyeljünk arra, hogy délután 3 után főleg zöldséget fogyasszunk, mert számolnunk kell a gyümölcsökben lévő fruktózzal (gyümölcscukor) is. A zöldség napot hétvégére tegyük, mert először lehet, hogy nehezen viseljük, de utána sokkal energikusabbak leszünk!


4. Új mozgásforma/ edzéseszköz kipróbálása

A test hajlamos hozzászokni az egyoldalú terheléshez, így nem a várt ütemben fejlődik. Ha nem személyi edzővel edzel próbálj ki egy új csoportos órát vagy új eszközt. Én a személyi edzéseimnél az edzés és pihenő idők módosításával és az új edzés eszközökkel szoktam színesíteni az órát. De nem kell nagy dologra gondolni, aki nem sportol kezdheti gyaloglással, biciklizéssel is. A jó idő különösen kedvez a kinti sportoknak.

Kellemes készülődést kívánok :)

Ancsi


Ha tetszett a bejegyzésem kövessetek a facebookon: Perfect Shape Alakformáló Szalon

és az instagramon: @perfectshapealakformalas

 

img_4975.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr4114740079
süti beállítások módosítása