Perfect Shape

Mire figyelj online edzésnél, és milyet válassz

2021. január 27. - Perfect Shape /Ancsi

Sziasztok!

A mostani megváltozott helyzetben a legtöbben a szabadtéri edzések mellett az online teret használják. Szeretném felhívni néhány fontos dologra a figyelmed, amivel segíteni szeretnék Neked, azért hogy ne sérülj le, hogy a motivációd megmaradjon, és hogy eredménye is legyen az edzéseknek.

Bevallom, én sokáig „ódzkodtam” az online tértől. Számomra a kapcsolat a vendéggel személyes, hogy ki tudjam javítani, figyeljek rá. Nem tudtam elképzelni, hogy oldjam meg ezt online. De mivel több barátom és vendégem is külföldön él, és ki tudja, mikor tudnak újra hazajönni, be kellett vállalnom ezt az opciót. Most már élvezem is :)img_8674.JPG

  1. Ne online próbálj ki új mozgásformákat

Sokkal nehezebb egy olyan sportot lekövetni online, amit most próbálsz ki először. Az ismerős edzéseken is át kell állni erre a megváltozott körülményre, de ott sokkal könnyebben megy. 

  1. Ne hagyd ki a bemelegítést és a nyújtást

Ha Te is azok közé tartozol, akik előre elkészített „programot” vagy videót kapnak az edzőtől, esetleg a neten találtál edzésvideókat, előfordulhat, hogy annak nem része a bemelegítés és/ vagy a nyújtás. Kérlek, ezekre mindig szánj időt, hogy felkészítsd a tested a terhelésre, - főleg egy „home office-os nap” után-, elkerüld a sérüléseket, és gyorsabb legyen a regenerációd. 

  1. Ne fizess videóért

Remélem, ezzel a ponttal nem bántok meg senkit, mert nem az a célom. Egy előre felvett videó, nem online edzés. Ott nincs kapcsolat. Csak Te látod a videót, a másik fél visszajelzése nélkül. Nem több, mint ha valamelyik oldalon letöltesz egy videót, vagy akinek még van lejátszója, betesz egy dvd-t. Persze online dolgozni nehezebb, hiszen nem tudod „kivágni” az esetleges bakikat. De pont ettől szép. 

  1. Olyan élő edzést válassz, ahol az edző is lát Téged

Sok edző azért, hogy minél több vendéget tudjon egyszerre edzeni, olyan formát választ, ahol a vendégek látják őt, de ő nem látja a vendégeket. A csoportos órákat biztosan csak így lehet megtartani, de a személyi edzések maximum kiscsoportosak lehetnek. Ezért javaslom, hogy olyan platformot találjatok az edződdel, ahol ő is lát Téged, és ki tud javítani, motiválni, ha szükséges. Azért jó, ha nem új az ismeretség, mert nincs feszengés, ismeritek egymás humorát és gesztusait.

 

Remélem hasznos volt a bejegyzésem és mielőbb újra teret hódíthat a személyes tér az online mellett! Én nagyon várom :) Ancsi

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr9016406278
süti beállítások módosítása