Perfect Shape

Hogyan találd meg a neked megfelelő edzőt?

2017. november 08. - Perfect Shape /Ancsi

Megtalálni a megfelelő edzőt nagyon nehéz. Ehhez szeretnék pár tippet adni. Az edzéseim során nagyon gyakran találkozok olyan esetekkel, hogy az állapotfelmérésnél kiderül, a vendégem derék, csípő, térd fájdalma a korábbi helytelen terhelés következménye, ami szinte minden esetben elkerülhető lett volna. 

1. A hely kiválasztása 
Olyan helyet válassz edzeni, ahol jól érzed magad, azt érzed, amikor belépsz, hogy ide jó bejönni, itt rólam szól minden. Én igyekeztem ennek megfelelően kialakítani a stúdiómat, hogy maximálisan kiszolgálja a vendégek igényeit. Például, ha Te anyuka vagy fontos számodra, hogy legyen gyerek sarok, vagy ha elfelejtettél magaddal vizet vagy energiaszeletet vinni, legyen az adott helyen egy bár, ami a rendelkezésedre áll. Ez az első lépés.

2. Az edző szaktudása
Ha bemész a stúdióba, vagy edzőterembe, kérj segítséget a recepción, milyen óratípusok vannak, kik az edzők, mi alapján tudsz választani. Szerintem egy szakember minél jobban szereti a szakmáját, annál több képesítése van. Minél több dolgot tud, annál többet szeretne tudni. Ha egy edző megelégszik az alap oklevél megszerzésével, és már évek óta a szakmában dolgozik, nem biztos, hogy ő a Te embered. A jó edző folyamatosan képzi magát, mert a lehető legjobb minőséget szeretné adni a vendégeinek. Érdemes belepillantanod, egy általa tartott órába. Mennyire figyel a vendégére, kijavítja-e a vendéget, figyel-e a helyes kivitelezésre, testtartásra, bemutatja-e a gyakorlatokat, magára hagyja-e a vendéget, vagy ott marad végig vele. 

3. Az edző személyisége
A szaktudása mellett legalább annyira fontos, hogy milyen a személyisége, mi az első benyomásod róla. Motiválja-e a vendéget, hogyan beszél vele, megvan-e a szimpátia, az összhang, nyomkodja-e közben a telefonját. Nem vagyunk egyformák, van aki több "pátyolgatásra" szorul, mások viszont szeretik, ha megkövetelik tőlük a fegyelmet, mert csak úgy tudnak az edzésre összpontosítani.

Sikeres választást és boldog edzést mindenkinek :)

Ha tetszett a bejegyzés kövess a facebookon:

https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas/?ref=bookmarks

 és az instagramon is:

https://www.instagram.com/perfectshapealakformalas/


blog.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr213205057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása