Perfect Shape

Fittebb újév? Hogy kezdj hozzá? Segítek!

2018. január 03. - Perfect Shape /Ancsi

Te hiszel az újévi fogadalmakban? Úgy gondolom, ha valamit igazán akarunk, ahhoz az év bármely időszakában van elég kitartásunk. Mégis sok ember szeretne „tiszta lappal” indulni az újévben J Engedd meg, hogy hozzásegítselek pár egyszerű ötlettel ahhoz, hogy az idei fogadalmad be tudd tartani.

1.     1.      Célkitűzés

     A legelső lépés, hogy határozd meg a konkrét célodat, honnét hová szeretnél eljutni. Azt bontsd le részcélokra. Nagyon fontos, hogy ezek reális, teljesíthető elvárások legyenek magaddal szemben. Hiszen, ha olyan célt tűzöl ki, hogy egy hónap múlva leadsz 10 kilót és nem sikerül teljesítened (hiszen irreális az elvárásod) akkor csalódsz. Saját magadban! Ennél rosszabb pedig nincs, ez szinte biztos, hogy a fogadalmad ”feladásához” vezet. Helyette apró lépéseket határozz meg, amik szépen lassan egyre közelebb visznek a vágyott állapothoz. Minden kis részcél teljesítésénél jutalmazd meg magad. Így fog egyre nőni a magadba fektetett bizalmad, ami elengedhetetlen a folyamat véghezviteléhez.

 2.       Tisztítókúra

Kezd az újévet valamilyen gyógytea kúrával. 2 hétig minden étkezés után (napi 5-6 bögre) fogyassz el valamilyen natúr gyógyteát. Béltisztító és méregtelenítő hatása miatt, akár már 1-2 kilótól is megszabadulhatsz. Ilyenek a menta, a csalán vagy a zöldtea.

 3.       Fokozatosság

Az egyik legfontosabb a fokozatosság! Ne akarj azonnal mindent. Kezd a változtatást az étkezéssel, és pár hét után kövesse ezt az edzés is.

 4.       Étkezés

Heti bontásban határozd meg magadnak, milyen élelmiszereket hagysz el és cseréled ki egészségesebbre. Pl.: 1. héten elhagyod a cukrot, helyette valamilyen természetes édesítőt használsz, mint a stevia, xilit, 2. héten elhagyod a fehér lisztet stb. és így tovább.

 5.       Edzés

A sérülések megelőzése érdekében itt a legfontosabb kiemelni a fokozatosság elvét. Kezd napi fél óra sétával és szépen emeld egyre a mércét. Ahelyett, hogy magazinokban, vagy az interneten talált edzéstervvel dolgoznál, keress fel egy jó edzőt, aki összeállítja a te személyre szabott edzéstervedet.

 6.       Ne félj segítséget kérni

Legyen szó akár az étkezésről, akár a mozgásról, a siker nagyban függ a profi segítségtől. Egy táplálkozási tanácsadó és személyi edző nem általánosságban ad ajánlást neked, hanem egy felmérés után személyre szabottan a te igényeidhez igazítja a programot. Tudod, ami jó az egyik embernek, nem jó vagy veszélyes a másiknak. A lelki támogatás épp olyan fontos, ezért nagyon jó, ha egy barátnővel, az édesanyáddal vagy a pároddal vágtok bele az egészségesebb életmódba.

 Ha kaposvári vagy, nagyon szívesen segítek az életmódváltásban. Bővebb információ a facebook oldalamon:

https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr1313546241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása