Perfect Shape

Hogy éld túl minél kevesebb plusz kilóval a karácsonyt?

2017. november 29. - Perfect Shape /Ancsi

Minden diétázónak gondot jelent, hogy élje túl az ünnepeket úgy hogy jót is evett, (és a nagymama sem sértődik meg), de a testének is azt adja, amitől nem szaladnak fel plusz kilók.

1. Összetevők cseréje

Itt is az életmódváltáson van a hangsúly, minden összetevőt le kell cserélni a számunkra megfelelőre. Ha ezekből az alapanyagokból készíted el a kedvenc ételeidet, nem szeged meg a diétádat.

2. Lásd vendégül Te a családot!

Ha hozzád jönnek el a rokonok, akkor az lesz az asztalon, amit te szeretnél, és kisebb az elcsábulás esélye. Az ünnepi- sütés főzés pedig felér egy maratoni aerobic órával :) Ha mindenképpen Ti mentek vendégségbe, vigyél magaddal olyan nasit amit ehetsz. Vagy karácsony előtt vigyél a nagymamádnak vagy az anyukádnak olyan lisztet és cukorhelyettesítőt, amivel szeretnéd, ha készítenék a süteményeket. Biztos azzal fognak sütni a kedvedért, hiszen tudják, akkor örömmel fogyasztod a gondosan elkészített finomságot.

3. Kerüld a cukros édességeket és likőröket!

Ha olyan helyre mentek, ahol nincs számodra megfelelő édesség, fogyassz husit salátával, vagy egyéb egészséges körettel. Dicsérd a házigazdát, milyen finomat készített,és mondd el neki, hogy a szenteste után, ma inkább a sós ízeket részesíted előnyben. Nem fog megsértődni és meg is érti majd, hiszen nagyon sokan már szenteste teleeszik magukat édességekkel. A cukros likőrök helyett koccintáshoz válaszd a száraz bort vagy pezsgőt!

4. Sport

Bár karácsonykor nagyon kevés ember sportol. Mégis jól esik ilyenkor egy közös séta a családtagokkal, vagy ha közel laktok egymáshoz, akár gyalog is átsétálhattok. Nagyon meghitt nézni a kivilágított esti karácsonyi fényeket. Ha olyan szerencsénk lesz, hogy idén fehér karácsonyunk lesz a legkisebb családtagok még örülni is fognak egy közös hógolyózásnak, hóember építésnek, vagy szánkózásnak :) Mi magunk is nosztalgiázhatunk, hiszen régebben a téli szünetekben mindig volt hó, és nagy móka volt kint játszani.

Örömteli, boldog ünnepeket kívánok :)23755462_1469572456431461_343534383755046952_n.jpg

 

Kövess a facebookon:

https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas/

és az instagramon: @perfectshapealakformalas

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr3413403295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása