Perfect Shape

Nasi idő

2017. október 04. - Perfect Shape /Ancsi

Az örök kérdés: mit nasizz, ha diétázol? Erre hoztam Nektek pár egészséges alternatívát. Alapjában véve, míg el nem éred a kívánt formát, vagy a vágyott súlyt, addig az életmódprogramban a nasi mellőzését javasolom. De vannak olyan helyzetek, amikor szükség van rá, vagyis egy egészségesebb alternatívájára. Melyek ezek a helyzetek? Például egy hajnalig tartó baráti összejövetel, mozis este, legény- és leánybúcsú, és még sorolhatnám.

Én az „elcsábulás” kivédése miatt, tudatosan viszem magammal a saját nasimat, ami jó hatással van a szervezetemre. Ahogy mindig hangsúlyozom, minden szervezet más és más de vannak olyan nasik, amik a legtöbb anyagcseretípusnak megfelelnek.

Lássunk pár alternatívát jó nasikra:

-       sótlan olajos magvak: diófélék, napraforgómag, tökmag, mandula, pisztácia. Javaslom ezekből a héjas verziót, mert a pucolgatás miatt talán kevesebbet eszel meg belőle 

-       alma: magában vagy kis gerezdekre vágva. Fahéjjal megszórva ki is sütheted sütőpapíron vagy a mikróban. Az alma kevés szénhidrátot és sok rostot tartalmaz, a fahéj pedig kiváló zsírégető hatással rendelkezik. Tuti párosítás 

-       fehérje szelet: én imádom moziba ezt vinni

-       krémes fehérje: így készítsd: két kanál fehérje por, kevés vízzel, pont annyit adj hozzá, hogy krémes állagú legyen és pohárból tudd kanalazni, ez körülbelül fél deci. Attól függ milyen ízű a fehérje porod, használhatsz hozzá krémes görög joghurtot is. Azért írtam, hogy attól függ milyen ízű, mert némelyik, nagyon émelyítő joghurttal

-       protein palacsinta: szinte minden gyártónak van saját protein palacsintája, próbáld ki, melyik a legjobb számodra. Így készítem a tökéletes állagú palacsintát: Szilikon formába öntöm, beteszem 1 percre a mikróba és nagyon szépen ki lehet önteni a formából, nem ragad.

-       puding főzés nélkül chia magból növényi tej és édesítő felhasználásával. Tehetsz bele rétegesen bogyós gyümölcsöket is.

-       alma sütőben sütve xilites túróval töltve. Vágd ketté az almát, vedd ki a magházat és töltsd meg az édesítős túróval. Tedd a sütőbe, míg a túró meg nem barnul picit.

-       maglisztből készült édes sütemények

-       maglisztből készült sós sütik szezámmaggal, vagy lenmaggal

-       túrógolyó: az egyik specialitásom :) 500 gr túró, 1 doboz (250 gr) natúr sajtkrém, 5 dkg kókusz, édesítő amit használsz (nekem 2 evőkanál xilit ment bele), és 250 gr gyümölcs. Én a képen fagyasztott szederrel készítettem, innét van a sötét színe. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, várd meg amíg kiolvad és öntsd le róla a vizet, hogy ne legyen túl "vizes állagú" a golyód. Gyúrd össze a hozzávalókat és forgasd bele kívülről is kókuszba. Pihentesd a hűtőben egy órát (ha a család hagyja) és már fogyaszthatjátok is.

 

Jó étvágyat! Büntetlen nasizást:)

 

Ha tetszett a bejegyzés kövess a facebookon: https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas/?ref=bookmarks

 és az instagramon is:

 

https://www.instagram.com/perfectshapealakformalas/

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr6112927787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása