Perfect Shape

Így add le a húsvétkor felszedett pluszkilókat

2018. április 05. - Perfect Shape /Ancsi

Ünnepek után mindenki őrült diétázásba kezd. Tényleg szükség van erre? 

29572754_353240938416630_8220880036728776215_n.jpg
Ahogy a facebook oldalamon is írtam húsvétkor, ne legyen bűntudatotok, ha húsvétkor kicsit elcsábultatok, többet ettetek, vagy esetleg olyat, amit a diétátok nem enged meg. Sose kösd össze az evést negatív tulajdonságokkal, mint a "bűnöztem" és "vétkeztem": Az evés alapvető szükségletünk. Nyilván nem annyi, amennyit az ünnepekkor fogyaszt az ember, de nem szabad, hogy emiatt negatív érzésed legyen! A mai rohanó világban főként értékelni kell a nyugodt pillanatokat, amikor együtt vagyunk a szeretteinkkel. A legtöbb ember ezeket a pillanatokat evéssel köti össze, mert telehassal minden jó :-D Pedig inkább közös programokat kellene szervezni, mint a társasjátékozás. Kicsit puritánul kifejezve az evés ugyanolyan szükségletünk, mint a pisilés.

De mi történik, ha az ember lánya vagy fia mégis sokat evett? Ha egyébként egészséges életmódot folytatsz, rendszeresen sportolsz és kerülöd az egyszerű szénhidrátokat (fehér liszt, cukor), akkor nagy változtatásra nincs szükséged. Visszatérsz a régi alapanyagokhoz, ügyelsz rá, hogy a vacsora főleg fehérjét tartalmazzon, rendszeresen mozogsz és újra beáll az egyensúly, a mérleg újra a neked optimális súlyt fogja mutatni. Előző cikkemben is írtam a gyógyteák szuper hatásáról, ezeket nyugodtan vesd be most is.

Ha még nem találtad meg a neked megfelelő utat, főleg ha nagy súlyfelesleggel rendelkeztél már az ünnep előtt is, akkor semmi esetre sem javasolom, hogy egyedül vágj bele a fogyókúra útvesztőjébe. Keress meg egy táplálkozási tanácsadót, aki segít neked személyre szabottan egy olyan programot kialakítani, amit könnyedén be tudsz iktatni és egy életen át tartható számodra.

Szóval semmi pánik, az őrült diétának nincs helye :-) Azért a következő ünnepre készülj fel egészséges alapanyagokkal, tegyetek nagy sétákat a családdal, esetleg készülj valamilyen szabadtéri játékkal és máris nem kell a plusz kilók miatt aggódnod :-)

Ha tetszett a bejegyzésem kövess a facebookon:

https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas/

és az instagramon: @perfectshapealakformalas

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr3213812442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása