Perfect Shape

Sport gyerekkel

2017. október 11. - Perfect Shape /Ancsi

Hogy jut idő gyerek mellett a sportolásra?

Vele vagy nélküle sportoljak?

A válasz: attól függ mi a célod?

 ·      Ha az „énidő”-ben szeretnél edzeni, mert úgy érzed, szükséged van rá, hogy egy kicsit egyedül legyél, vagy egy barátnőddel kimozdulnál közösségbe (pl. páros személyi edzésre vagy csoportos órára), úgy kell megoldanod a sportolást, hogy az apuka, vagy valamelyik nagyszülő tudjon Neked ebben segíteni. A legjobb a kora esti és a reggeli időszak, amikor már hazaértek a munkából, vagy még nem mentek el dolgozni. Különösen a szülés utáni időszakban igénylik ezt az anyukák, hogy egy kicsit valamilyen formában „visszatérjenek a régi életükhöz”. Én nagyon szerencsés vagyok, mert a család minden tagja örömmel foglalkozik a kicsivel, amíg én edzek.

 ·   Ha egyedül szeretnél lenni, de nem tudod megoldani, hogy mással legyen a gyerkőc, időzítsd addigra az otthoni tornát, amikor alszik.

 ·    Ha az a célod, hogy példát mutass a gyermekednek (vagy már nem alszik napközben és nem tudod kire hagyni J ), akkor válassz olyan otthon végezhető tornát, amit a kicsi tud utánozni. Nagyon jó, ha bevonjuk őket az edzésbe: „Kérlek, hozd ide anyának a gumikötelet, labdát ásványvizet..! Látod, ezeket így használjuk. Próbáld ki te is, Kicsim!” A kislányomat már muszáj bevonni azokba az edzésekbe is, amiket én tartok. Mióta tud járni „kinyílt számára a világ” és nem marad el a járókában. Edzés közben tud nekem „segíteni”, amit nagyon szeret. Pl: ő nyomja meg a gombot, vagy hoz egy eszközt.

 ·    Amíg a babád önállóan nem képes a helyváltoztatásra, figyelheti a játszószőnyegről is, ahogy anya edz. Ha közben „kukucskáltok” vagy gyermekdalt énekelsz neki, boldog kacagással jutalmaz meg érte.

Arra buzdítok minden anyukát, hogy tornázzatok! Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell! Sose legyen bűntudatod azért, mert időt szánsz magadra! A gyermek egy boldog anyát fog visszakapni, ha pedig ott van melletted az edzés alatt, akkor később számára is fontos lesz a sport szeretete, és tudtok közös programokat is csinálni :)

 

 

Ha tetszett a bejegyzés kövess a facebookon:

https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas/?ref=bookmarks

 és az instagramon is:

 

https://www.instagram.com/perfectshapealakformalas/

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr3512953663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása