Perfect Shape

Hány edzés kell egy héten?

2018. január 17. - Perfect Shape /Ancsi

Edzünk-e minden nap vagy sem? Sok ismert fitnesz edző azt javasolja, hogy igen. Én úgy gondolom, hogy a testet minden nap meg kell mozgatni, de nem mindegy, hogy milyen intenzitással. Azt szoktam tanácsolni a vendégeimnek, hogy a mozgás is legyen a rutin része, tehát olyan számú edzést iktassanak be az életükbe, amit egy életen át tartani tudnak.ancsi_6a_highcontrast.jpg

A testünk egy csodálatos kis "szerkezet" és úgy van megalkotva, hogy hozzászokik a terheléshez. Megfelelő mennyiségű és minőségű pihenőidő mellett egyre többet és többet bír, mint az előző edzéseken. Hogy mennyi a megfelelő pihenőidő? Attól függ milyen sportágat űzöl, ha belekezdesz, kérdezd meg az edződet mit javasol és egy idő után már te is érezni fogod, mennyi pihenésre van szükséged. Ezért ha nem fitnesz versenyre készülsz, vagy nem vagy élsportoló, heti 5 napból 3 edzésnap bőven elegendő, hétvégén pedig akár valamilyen csapat- (foci, kézilabda, kosár, túrázás stb) vagy páros sporttal (fallabda, csoportos óra, stb.) is játékosan át tudjátok mozgatni magatokat a számodra kedves emberekkel. Nagyon fontos, hogy mindig olyan sportot válassz, amit élvezettel csinálsz, hiszen a szabadidődből áldozol rá.

Mi történik akkor, ha túl sokat edzel és a tested nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű pihenőidőhöz? Nem képes egyre jobb eredményre, megállsz a fejlődésben. Ha hosszútávon teszed ki ennek a szervezetedet megnő a sérülés vagy a betegség kockázata.

Mi történik akkor, ha túl sok a pihenőidő két edzés között? Ha csak heti 1-2 alkalommal végzel testedzést, szintén nem lesz megfelelő a terhelés és a pihés aránya, a szervezeted nem fog hozzászokni a terheléshez és nem lesz képes a fejlődésre.

Jó edzést kívánok mindenkinek :)

Kövess a facebookon: https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas/?ref=bookmarks

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectshape.blog.hu/api/trackback/id/tr2513582227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása